Egyszerű, de különleges kalandok hétvégéje

Az elmúlt hétvégénk csúcs volt! Idegkisimítósra sikerült, pedig nem erre a hatásra számítottam.
Kisfiam egyik osztálytársáék kertjében volt vályog kemence építés csoportos buli. 🙂

Miért adott sokat?

Tapostam vályogot, kóstoltam csipkebort és ma ittam házi vegyes nagyonfinom (citromfű és barack biztosan volt benne) teát még langyos, frissen kiégetett, enyhén füstízű, sajátkészítésű marokedénykéből.

Ez két napos szeánsz volt, szombaton agyagoztunk és nagyokat beszélgettünk, az éppen nem agyagozó gyerekek csapatokban játszottak mindenfelé. A tevékenységek és a légkör visszaidézte gyerekkorom táborait, erdeiiskoláit. Nagyon szeretettem ezeket, jó volt újra átélni kicsit a tábori hangulatot. Figyeltem a padon kupacban ülő, egymást ugrató, viccelődő tízéves lányokat, nosztalgikus romantika fogott el.

Ma pedig annyira relax volt a kemenceépítő néni autentikus meséit hallgatni (nem győztük kérdezni, hogy csak meséljen azzal az élvezetes, ízes tájszólásával), hogy tisztára kisimultam. Én az igazi tájszólásos mesemóndókért is rajongok.

Utána itthon rendet raktam a konyhában, nappaliban a gyerekekkel, míg a vacsit megfőztük, végre lelkesen elpakoltam, lepucoltam a hónapok óta kupis konyhapultot, úgy feltöltődtem.

Élmény volt! Baromi egyszerű és mégis újdonságokat hozó, csapatos, de végtelenül nyugis…

Remélem, sokáig kitart!
Te milyen dolgokat csináltál/próbáltál mostanában életedben először?

 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg a barátaiddal, ismerőseiddel is, beszélgessetek egy jót róla!

Örülök, hogy velem tartottál néhány gondolat erejéig!
Szeretettel ajánlom Neked a többi blogbejegyzésemet is! Térj be máskor is, sok érdekes gondolattal, gyereknevelési ötlettel, észrevétellel, és elgondolkodtató, szórakoztató írással várlak!

Kattints ide és csatlakozz a Facebook oldalamhoz, hogy ne maradj le az újdonságokról és eseményekről!

Szeretettel várlak a Tegyük könnyebbé az anyaságot című facebook csoportomban, ahol támogató és biztonságos légkörben, ítélkezés nélkül beszélgetünk ilyen és hasonló kérdésekről, illetve bármiről, ami a mindennapjainkban felmerül. Az anyaságról – tabuk nélkül.

Az írásaimban érintett témákkal kapcsolatos kihívásokkal szembesülsz az életedben? Örömmel segítek ha kérdéseid vannak, vagy támogatlak az elakadásaidból kivezető úton és a gyereknevelésben hiteles, ezáltal magabiztos önmagad megtalálásában.

Megosztanád velem a gondolataid? Szeretettel várom üzeneted!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük